Ce spun pantofii despre tine

Ce spun pantofii despre tine

Wednesday, May 25, 2016 0 comment(s)

Spune-mi ce pantofi preferi, ca sa-ti spun cum esti!

Felul in care ne imbracam si ne asortam ne reflecta personalitatea si starea de spirit, nimic nou! Un studiu al psihologilor de la Universitatea din Kansas demonstreaza ca pantofii spun multe lucruri despre persoana care ii poarta. Mai exact, ce au facut psihologii? Au analizat incaltamintea studentilor lor si au tras urmatoarele concluzii:


Pantofi luciosi

Pantofii din lac, aurii, argintii,  cu sclipici sunt preferati de persoanele carora le place sa fie in centrul atentiei, care sunt copilarosi si sentimentali si nu prea accepta critici din partea celorlalti.


Pantofi cu platforma

Pantofii cu platforma sunt preferati de firile visatoare, poetice, nostalgice, care au talent la scris sau la comunicare. De asemenea, psihologii spun ca cei care prefera astfel de pantofi au tendinta sa devina pesimisti cand lucrurile nu merg asa cum si-au propus.

Pantofii comozi

Preferati de cei sociabili, comunicativi si placuti in general, pantofii comozi sunt alegerea celor care le place sa lucreaze cu oamenii.

Pantofii incomozi

Psihologii de la Universitatea din Kansas au tras concluzia ca cei care aleg pantofi incomozi, dar care arata chic sunt firi agresive si puternice, care nu nevoie sa alerge dupa cineva (de altfel, nici n-ar putea sa alerge), ca-si rezolva singuri problemele si obtin in general ce vor.

Pantofi bine ingrijiti

Acelasi studiu concluzioneaza ca persoanele care acorda multa atentie ingrijirii pantofilor au probleme cu instabilitatea emotiilor, sunt dependente emotional si se tem pentru stabilitatea relatiilor lor.

Pantofii fara toc

Pantofii fara toc sunt preferatii persoanelor care sunt mai mereu ocupate, care sunt independente si jucause.

Pantofii cu toc mic

Pantofii cu toc sunt preferati de persoanele care sunt adepte ale stilului clasic, sunt caracterizati in general de seriozitate, punctualitate, perfectionism si sunt multumiti, in general, de viata lor.

Pantofii cu toc inalt

Pantofii cu toc inalt sunt preferatii femeilor sofisticate, care au incredere in fortele proprii si sunt multumite de ele si de aspectul lor fizic. De altfel, psihologii spun ca pantofii cu toc inalt au un rol important in cresterea nivelului de incredere in sine.

Pantofi colorati

Pantofii colorati sunt alesi de firile delicate, romantice, feminine, care nu se ghideaza neaparat dupa vremea de afara cand isi aleg incaltamintea, ci dupa trenduri sau dupa chef.