Ingrijirea pantofilor in 3 pasi

Ingrijirea pantofilor in 3 pasi

Monday, May 23, 2016 0 comment(s)

Odata ce ai investit banii intr-o pereche decenta de pantofi, este rentabil din mai multe motive sa ai grija de ei in mod corespunzator...

Aici iti vom arata in doar 3 pasi cel mai bun mod de a avea grija de incaltaminte - de la curatare pana la lustruire, dar iti vom da semnele ce ne indica cand pantofii trebuie sa fie schimbati. 


Daca vei urma acesti pasi, dupa 12-15 purtari, pantofii tai vor dezvolta o patina minunata specifica miscarii piciorului si a pielii in sine.


Paseste cu dreptul inainte...


Grija pentru incaltaminte

Daca ai alocat o suma considerabila pentru o pereche de pantofi de calitate din piele naturala, stii ca au nevoie de curatare chiar si atunci cand nu sunt deosebit de murdari. 

Asa ca, primul pas in ingrijirea pantofilor din piele este sa se indeparteze in mod regulat praful de suprafata cu o perie speciala pentru incaltaminte.

In cazul in care periatul nu este suficient pentru a elimina tot ce a lasat drumul pe pantofii tai sau daca vrei sa-i pregatest pentru un eveniment special  - va trebui sa ii stergei cu o carpa umeda si sa aplici o crema speciala pentru a elimina toate sedimentele situate sub suprafata pielii si a o proteja. Aceste practici vor prelungi timpul in care va te vei bucura de pantofii tai. 


Pasul 1: CURATAREA

Pentru a curata pantofii, incepe prin a purta o pereche de manusi si a pregati spatiul de curatare folosind de pilda un ziar sa acoperiti masa. Apoi, inmoaie un burete in apa pentru a curata petele de pe suprafata incaltamintei.

Odata curatati, lasa pantofii sa se usuce la temperatura camerei.


Pasul 2 : CONDITIONAREA PIELII

In continuare, va trebui sa hidratezi pielea pentru a evita aparitia crapaturilor. 

Aplica o crema speciala de pantofi ori de cate ori simti ca pielea incepe sa devina uscata. Ca o regula generala, este indicat sa ingrijesti pantofii cu o crema speciala pentru incaltaminte la fiecare 5-10 purtari.

Ideal este sa folosesti carpa moale si sa aplici crema de pantofi in straturi mici, folosind miscari circulare. 

Odata ce intreaga suprafata a incaltamintei este tratata, este bine sa stergi orice produs in exces.


Pasul 3: LUSTRUIRE

Acest lucru ar putea parea evident, dar asigura-te ca potrivesti culoarea de crema folosita cu cea a pantofului - de exemplu , o pereche de pantofi din piele visinii ar trebui sa fie lustruiti cu ceara visinie sau neutra.

Ca sa dai luciu pantofilor foloseste o perie de par speciala pentru incaltaminte sau o carpa iar miscarile aplica-le in cercuri concentrice, cu o presiune usoara.


Aminteste-ti sa porti alternativ 2-3 perechi de pantofi pentru a ramane la moda si pentru a te asigura ca vor tine multi ani.